Nieuws

Een nieuwe groep

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe groep op dinsdag- en donderdagmorgen.
Reden: een groeiende wachtlijst. Dat kan niet, als je het hebt over peuters van 2 tot 4 jaar.
In deze periode is een veilige, stimulerende en uitdagende omgeving voor ieder kind een voorwaarde voor ontwikkeling. En al helemaal voor onze kwetsbare peuters!
In ruimte in de Ontmoetingskerk, die schuin achter ons huidige plekje in
‘het Lelyblad’  ligt worden de laatste aanpassingen aangebracht om veilig te kunnen spelen. De GGD bekijkt nog of we voldoen aan de in de wet gestelde  eisen.
De aanvraag voor de opening van de groep is verstuurd, zodra we die binnen hebben kunnen we beginnen.
Het is een tijdelijk onderkomen, we zijn intensief bezig met het realiseren van een permanente ruimte aansluitend aan de huidige zaal.
We houden u op de hoogte!

 
Nieuwsbrief november 2018
Beste Ouders en/of verzorger(s),

De feestmaand december is weer in aantocht. Sinterklaas is inmiddels weer aangemeerd en de kerst staat ook weer voor de deur.

Nieuwe kinderen
In november zijn twee nieuwe kinderen gestart. Welkom bij ’t Opstapje!

We hebben afscheid genomen van één jongen. Hem wensen we veel plezier op de basisschool.

Vakanties en vrije dagen 2018
22 dec t/m 1 jan: kerstvakantie
Graag horen wij of uw zoon/ dochter 2 januari weer komt. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Thema’s:
Het thema herfst hebben we afgerond. We hebben het gehad over de spinnetjes en de mooie gekleurde blaadjes die van de bomen vallen. We zijn naar buiten gegaan om van die mooie gekleurde blaadjes te zoeken. Groot en klein. En hoe leuk was het om op het plein alle blaadjes bij elkaar te vegen en dan in de lucht te gooien en over ons heen te laten vallen.
Nu hebben we de groep in sinterklaas sfeer gebracht en gaan we het samen met de kinderen over sinterklaas hebben. We hebben mooie pietenpakjes en een sinterklaaspak. Samen gaan we pepernootjes proeven en liedjes zingen over de stoomboot.

Sinterklaas op ‘t Opstapje:
Sinterklaas gaat onze groep niet voorbij. Op maandag 3 en dinsdag 4 december willen wij samen met de kinderen en hun papa’s en mama’s een klein sinterklaasfeestje vieren.
Voor de ouders van de kinderen die de ochtend komen vragen wij of ze rond 11.15u willen komen en ‘s middags rond 15.45u. Wij zullen dan in de kring een liedje gaan zingen en we hopen op een klein cadeautje voor de kinderen.
Voor de kinderen die alleen op de woensdag komen. Jullie mogen aanschuiven op de maandag of de dinsdag.

Kerst:
En als sinterklaas dan weer is vertrokken naar Spanje, komt de Kerstman alweer in Nederland.
Samen met de kinderen gaan wij de kerstboom versieren en liedjes zingen.
Donderdag 20 en vrijdag 21 december zouden we het leuk vinden om samen met de kinderen en de ouders een kerstverhaaltje te lezen bij de kerstboom en een kerstbroodje of een kerstkransje te eten. Dit zal een kwartier tot 20 minuutjes duren.
U bent welkom ‘s morgens om 9.00u of ‘s middags om 15.45u

Foto:
Zou u een foto mee willen nemen van uw kind? Wij maken er dan een plaatje van voor op de kapstok. Heeft u al een foto ingeleverd dan hoeft u geen nieuwe mee te nemen.

Oudervertegenwoordiger:
Voor het bestuur zijn we op zoek naar een nieuwe oudervertegenwoordiger.
Als oudervertegenwoordiger bent u aanwezig tijdens onze bestuursvergaderingen en kunt u, namens de ouders, meepraten over beleidszaken. Als u van andere ouders iets hoort, bespreekt u dit met de coördinator of tijdens de bestuursvergadering. Dit kan gaan om een idee of iets beleidsmatigs. Vind u het leuk om ons te helpen?
Meld u dan nu aan bij de coördinator.

Koffie-ochtend/ -middag:
Komt u ook gezellig samen met andere ouders op het grote scherm naar uw kind kijken?
In december willen we u weer in de gelegenheid stellen om bij ons op de koffie te komen.
De koffie ochtenden zijn op maandag 3, dinsdag 4 en woensdag 5 december
U bent van harte welkom vanaf 9.00u ’s morgens en vanaf 13.30u ’s middags.
Komen deze data en tijden u niet uit, of heeft u al andere afspraken? U bent ook op andere momenten van harte welkom om op het grote scherm naar uw kind te kijken. Als u dit van te voren even met ons overlegt, is dit altijd mogelijk.
De koffie ochtenden zullen altijd de eerste week van de maand zijn. Dus u kunt er nu al rekening mee houden voor januari!
We hopen u één deze dagen te zien.

Wat vindt u als ouder belangrijk?
Heeft u een goed idee voor ’t Opstapje, weet u iets voor ons waar wij nog niet aan gedacht hebben, of zit u met praktische problemen die te maken hebben met de peuterspeelzaal, laat het ons weten. U kunt uw vragen of opmerkingen bij een van onze medewerkers kwijt of bij de oudervertegenwoordiger in het bestuur: Tevens hebben wij op de plank boven de kapstokken een ideeënblik staan. Hier kunt u ook uw tips in kwijt.

Heeft u zelf ideeën of tips om in de Nieuwsbrief te zetten, dan horen wij dit graag van u.

Wij wensen u alvast een hele fijne december maand!

Groetjes,
Gretha, Hester, Irene, Lianne, Kirsten, Marsha en Henriëtte

Sinterklaas

roetpiet-overziet-zijn-helpers-en-het-paard-met-zwarte-vlekken

 

 

img_1799Bij ´t Opstapje zijn we druk bezig met alles in de sfeer van het sinterklaasfeest te brengen.We maken petjes voor Pieten en bakken met elkaar pepernoten.We vieren echt feest met de ouders met een klein cadeautje voor ieder kind. Sint zorgt ervoor.De uitnodiging vindt u in de nieuwsbrief.

‘t Opstapje is goedgekeurd door de GGD

We kregen bericht van de GGD dat de we ook voldoen aan de nieuwe eisen die dit jaar aan onze organisatie werden gesteld.
We doen onze uiterste best om in een veilige omgeving  de ontwikkeling van de kinderen spelenderwijs te stimuleren. We zijn blij met de positieve reactie van de GGD hierop.
En hebben veel waardering voor medewerkers en vrijwilligers. Hun inzet maakt dit mogelijk!

Het rapport van de GGD vindt u met onderstaande link:

peuterspeelzaal-t-opstapje-kdv-definitief-rapport-nader-onderzoek-180613-al

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.