Nieuws

27-02-2019

 

 

logo-spel     logo-merem   

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief februari/ maart 2019

Beste Ouders en/of verzorger(s),

Voor u ligt de nieuwsbrief van februari/ maart.

Tijd voor de planningen:

Wij zullen in 2019 gesloten zijn tijdens de volgende vakanties en vastgestelde vrije dagen:

22 april:                                   2e paasdag
29 april t/m 3 mei:                   meivakantie
30/31 mei:                               Hemelvaartsdag en de vrijdag er na
10 juni:                                    2e pinksterdag
15 juli t/m 2 augustus:            zomervakantie
21 t/m 25 oktober:                  herfstvakantie
23 dec. t/m 1 januari 2020:     kerstvakantie

Nieuwe groep:

Een aantal weken geleden heeft het bestuur u geïnformeerd over de tijdelijke nieuwe groep.

Alle papieren zijn rond en we hebben het registratienummer van de gemeente ontvangen. Wij kunnen gaan starten. Dinsdag 5 maart zal onze eerste ochtend zijn op deze groep. De groep wordt gevestigd in de Ontmoetingskerk. De kerk ligt pal naast ‘t Opstapje. Voor de meeste kinderen heeft het geen gevolgen.

Voor de kinderen waar het wel gevolgen voor heeft, hun ouders  en zijzelf zijn inmiddels geïnformeerd.
Door deze tijdelijke groep te openen kunnen wij de wachtlijst die we hebben inkorten.
Kirsten en Marsha zullen op dinsdag en donderdagmorgen op deze groep werken.
Wij hebben zin om van start te gaan!

Thema’s:

Wij hebben in januari gewerkt aan het thema ‘Harry zoekt een huis’. Dit was het boek dat centraal stond tijdens de nationale voorleesweek. We hebben het boek met regelmaat gelezen en de kinderen konden een huis maken voor Harry. Een huis van blokken of een huis van papier. Harry heeft op mooie plekjes gewoond!

Nu hebben we het over het thema  ZIEK ZIJN.  Een actueel thema aangezien we veel kinderen hebben op de groep die ziek zijn of ziek zijn geweest. We gaan boekjes lezen over ziek zien, de baby’s uit de poppenhoek beter maken of zelfs de leidsters een verbandje om doen om ze beter te maken. Pleisters plakken en alles wat er bij komt kijken als je ziek bent.

Oudervertegenwoordiger:

Het bestuur heeft sinds afgelopen week een nieuwe oudervertegenwoordiger. Wij willen Manel Zaabi hartelijk welkom heten. Mocht u vragen aan of ideeën hebben voor Manel dan kunt u die stellen.

Manel is de moeder van  Nourdine. Ze zal zich hieronder voorstellen:

Beste mensen,

In deze nieuwsbrief wil ik mijzelf graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Manel, ben 35 jaar en geboren en getogen in Lelystad. Samen met mijn man en zoontje woon ik ook nog eens in Lelystad. Voor sommige ouders ben ik al een bekend gezicht, aangezien mijn zoontje ook op SPEL zit.

Mij is gevraagd om de rol van oudervertegenwoordiger op me te nemen. Hier heb ik volmondig ja opgezegd. Ik zal even in het kort vertellen wat mijn ervaring is: 13 jaar geleden ben ik gestart met een opleiding Pedagogiek aan de HvA. Tijdens en na deze opleidinfoto-manelg ben ik werkzaam geweest in het MBO en basisonderwijs. Dit zijn twee totaal verschillende doelgroepen, maar 1 ding bleef een rode draad in mijn werk, CREATIVITEIT.
Ik hoop dan ook, dat ik voor SPEL iets kan betekenen op het pedagogisch creatieve gebied.
Daarnaast wil ik tegen de ouders/ verzorgers zeggen: schroom niet eventuele vragen en suggesties met mij te delen. Ik hoop jullie daarmee van dienst te kunnen zijn.

Groet Manel  

 

Koffie-ochtend/ -middag:

Bij ‘t Opstapje willen we de koffieochtenden nieuw leven inblazen.

Voorheen was het zo dat u samen met andere ouders achter het scherm kon zitten en dan kon u samen met  de andere ouder praten.

Wij willen het graag anders gaan doen. We merkten dat er weinig ouders op af komen en wij vinden het toch belangrijk dat er ochtenden zijn waar u samen met andere ouders kunt praten.

Met de logopedist  van Merem zijn we in gesprek gegaan en willen we graag tijdens de koffie ochtenden meer gaan doen met de ondersteunende communicatie.

Ondersteunende communicatie gebruiken wij tijdens het gesprek met de kinderen. Dit kunnen gebaren zijn, scripts of pictogrammen.

Tijdens de koffieochtend kunt u dan meekijken op het scherm in de pantry. U kunt dan zien hoe de logopediste de ondersteunende communicatie inzet bij de kinderen. Na 10 minuten zal de logopedist aanschuiven in de pantry en kunnen we het samen hebben over de ondersteunende communicatie.

Mocht u zelf ideeën/ wensen hebben over de ondersteunende communicatie dan horen wij dit graag.

We willen het graag maandag 1 en dinsdag 2 april  in de ochtend hebben over ondersteunende communicatie. Na deze ochtend kunt u thuis oefenen met de ondersteunende communicatie.  We willen dit onderwerp graag eens in de 2 maanden naar voren laten komen.

De koffie ochtenden zullen altijd in de eerste week van de maand zijn. 

Mocht u tijdens deze ochtenden niet kunnen, mag u altijd vragen aan de leidsters of u  even achter het scherm kunt kijken. Het is dan niet gegarandeerd dat er een leidster bij kan zitten. 

We hopen u één deze dagen te zien.

Wat vindt u als ouder belangrijk?

Heeft u een goed idee voor ’t Opstapje, weet u iets voor ons waar wij nog niet aan gedacht hebben, of zit u met praktische problemen die te maken hebben met de peuterspeelzaal, laat het ons weten. U kunt uw vragen of opmerkingen bij een van onze medewerkers kwijt of bij de oudervertegenwoordiger in het bestuur:  Manel. Tevens hebben wij op de plank boven de kapstokken een ideeënblik staan. Hier kunt u ook uw tips in kwijt.

Heeft u zelf ideeën of tips om in de Nieuwsbrief te zetten, dan horen wij dit graag van u.

Groetjes,

Gretha, Hester, Irene, Lianne, Kirsten, Marsha en Henriëtte

  Ondersteunende gebaren over ziek zijn

gebaren-ziek-zijn

LOGOPEDIE – KINDERREVALIDATIE – MEREM

29 januari 2019

We zijn heel blij dat we een nieuwe voorzitter hebben gevonden in de persoon van  Leendert Aarts.
Hij is eind januari  enthousiast begonnen.
Er ligt heel wat werk, waaronder de nieuwe tijdelijke groep in de Ontmoetingskerk. We gaan er met elkaar voor!

In  februari is de nieuwe oudervertegenwoordiger gestart: Manel Zaabi. Het bestuur is weer voltallig.
In de nieuwsbrief van maart (hierboven) stelt ook zij zich aan u voor.

De nieuwe voorzitter aan het woord:

Ik zou me graag even willen voorstellen als de nieuwe voorzitter, per 28 januari 2019, van Stichting Peuterspeelzaal Extra Lelystad e.o. (SPEL)

Ik was een van de kandidaten die voorgedragen is. Na een gesprek met 2 leden van het bestuur en later met het voltallige bestuur heeft het bestuur mij gevraagd voorzitter te  worden.
Mijn naam is Leendert  Aarts,  geboren in 1949;  mijn  achtergrond is een zakelijke bij diverse internationaal werkende bedrijven in verschillende functies op het gebied van Supply Chain Management, Logistiek, Productie, Import/Export en internationaal handels-  en douanerecht.

Veel  zakelijk maar ook privé veel gereisd en werkzaam geweest in de USA, Schotland, Ierland, Duitsland en Hongarije.

Na mijn pensionering ben ik een adviesbureau begonnen op het gebied van Internationaal handels- en douanerecht.

Ben 45 jaar getrouwd, heb 2 zoons en 1 kleindochter, wij wonen 43 jaar in Lelystad en ik ben een roeier sinds 3 jaar.

Zoals U ziet heb ik geen onderwijs- of pedagogische achtergrond maar ik heb wel veel ervaring  met het werken met mensen, met financiële planningen, opleidingen in het algemeen en persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb het bestuur laten weten dat ik graag samen met de andere bestuursleden “SPEL” verder wil ontwikkelen en een bijdrage wil leveren aan  haar maatschappelijke rol en ……………… kinderen hebben de toekomst!

 foto-l-a

 

 

 

 

 

 

‘t Opstapje is goedgekeurd door de GGD

We kregen bericht van de GGD dat de we ook voldoen aan de nieuwe eisen die dit jaar aan onze organisatie werden gesteld.
We doen onze uiterste best om in een veilige omgeving  de ontwikkeling van de kinderen spelenderwijs te stimuleren. We zijn blij met de positieve reactie van de GGD hierop.
En hebben veel waardering voor medewerkers en vrijwilligers. Hun inzet maakt dit mogelijk!

Het rapport van de GGD vindt u met onderstaande link:

peuterspeelzaal-t-opstapje-kdv-definitief-rapport-nader-onderzoek-180613-al

20-06-2018

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.