Proficiat!

DSC_0010Proficiat!
De leidsters van ’t Opstapje hebben woensdagavond 29 juni hun 2 jarige training voor Kaleidoscoop afgerond. Op een feestelijke avond bij de IJsselgroep in Apeldoorn gaven alle cursisten een professionele eindpresentatie om elkaar en de cursusleidster Anja Lammers te laten DSC_0008zien hoe de principes van Kaleidoscoop in hun peuterspeelzaal gestalte hebben gekregen.

Van het bestuur van SPEL kregen onze leidsters natuurlijk een bloemetje voor hun geleverde prestatie die de kwaliteit van hun werk nog weer verder vergroot.

DSC_0014Kaleidoscoop is een programma voor de voor- en vroegschoolse educatie (VVE), waarbij brede ontwikkeling met speciale aandacht voor taal het doel is. Het centrale begrip is daarbij actief leren. De pedagogische medewerkers van de peuterspeelzaal bevorderen actief leren door een uitdagende leeromgeving in te richten, door te helpen bij de uitbreiding van het spel, door praten met kinderen over wat ze aan het doen zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van sleutelervaringen, zoals creativiteit, taal en beginnende geletterdheid, sociale relaties en initiatief, beweging, muziek, ruimte, tijd en begrip van hoeveelheden.
De afgelopen jaren is gebleken dat Kaleidoscoop goed in te passen is in de manier van werken van ’t Opstapje. Spel is daarbij steeds het uitgangspunt om leerervaringen op te doen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *